Динена лимонада

Динена лимонада

  • Време за приготвяне: до 15 минути
  • Сложност: Начинаещи
Динена лимонада

Начин на приготвяне:

  1. Захарта, лимоновия сок и 200 мл вода се оставят на котлона и се варят около 8 до 10 минути, докато сместа се сгъсти, след което се оставя да изстине.

  2. Вътрешността на динята се настъргва на ренде или се пюрира, след което се поставя с кубчета лед в голяма гарафа или кана, смесва се със сиропа и се допълва с вода.

  3. Готовата лимонада се сервира във високи чаши, гарнирана с листенца босилек.
     

500 г диня (или пъпеш)
2 с. л. кафява захар 
1 л студена вода 
сок от 1 лимон 
кубчета лед 
няколко листа босилек